Neglefile

For ikke særlig mange år siden brugte de fleste neglefile af metal. Disse neglefile er praktiske af flere årsager. De kan nærmest ikke gå i stykker, og har en virkelig lang levetid på slibefladen. Neglefile af dette materiale er dog ikke nænsomme for neglene, og flosser som mere end hensigten.

Derfor er der i dag en lang række forskellige typer neglefile, som alle har deres stærke og svage sider. En neglefil af glas er dog et godt bud på en vinder.

Neglefile typer

Neglefile er et redskab, som de fleste kvinder i dag bruger til at holde fingerneglene flotte og glatte. Mænd kan med ligeså stor fordel bruge neglefile. Neglefile bruges i dag i langt højere grad end en negleklipper. Med neglefile kan du altså ud over at holde neglene glatte og flotte også holde længden nede på dine negle. Dette er meget nemmere at styre, end når du f.eks. bruger en negleklipper.

Neglefile kan f.eks. være af keramik, glas, sandpapir eller almindelige metal-filer. I dag kan du også få en elektrisk neglefil.

Især metal neglefile har en tendens til at flosse neglen. Idag bruger de fleste neglepleje specialister glas neglefile. De anvendes ofte i manicure og pedicure, efter at neglen er blevet trimmet ved hjælp af passende negleklipper.

Skånsomme neglefile

Neglefile af glas glider jævnt over neglen, og former neglen jævnt. Disse virker  bløde og behagelige på neglene. Slibefladen på glas neglefile er yderst fin, og du får derfor et virkelig godt resultat. Den fine slibeflade gør også, at du kan regulere hvor meget du sliber alt efter hvor meget tryk du ligger på disse neglefile.

Glas neglefile er også mere holdbare end almindelige neglefile lavet af andre materialer. Dog kan de tage skade, hvis du taber dem på f.eks. et hårdt gulv.

Neglefile og hygiejne

Metal neglefile har normalt et problemet med rust også kan nogle bakterier eller svampe vokser på dem. Dette kan forårsage at svamp eller bakterier kan blive overført til neglene, når du bruger bakterier inficerede neglefil.

Glas neglefile er derimod meget stærke, og dermed er risikoen for bakterier i porerne fuldstændig væk.

Holdbarheden på neglefile

Holdbarheden på de forskellige typer neglefile er meget forskellig. Helt overordnet er typer af glas yderst holdbare. De kan naturligvis gå i stykker, hvis de får et hårdt slag, men slibefladen er yderst holdbar, og kan holde rigtig rigtig længe. Disse neglefile kan nemt rengøres under varmt vand, og vil fremstå som helt nye, når de er vasket.

Relaterede produkter

Øvrige produkter til neglepleje: Negletang, neglesaks, neglepinde, neglebåndsskubber og neglebåndskniv.